NV13: Escape Plan

1 t 56 min  |  Toiminta, Jännitys  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Tätä on odotettu: Sylvester Stallone ja Arnold Schwarzenegger samassa elokuvassa! Eikä ex-kuvernööriä nyt nähdä The Expendables -henkisessä vedätysroolissa, vaan synkkäsävyisen toimintatrillerin toisessa pääosassa. Kiinnostavaa kierrettä pakettiin tuo ohjaaja Mikael Håfström, Ruotsin tämän hetken menestynein Hollywood-vientituote.

Ray Breslin (Stallone) on maailman kovin vankiloihin erikoistunut turvallisuusspesialisti, joka teljetään syyttömänä suunnittelemiensa kaltereiden taakse. Vanginvartija Hobbes (Jim Caviezel) pyrkii pureutumaan tulokkaan pään sisään vakuuttuneena siitä, että tällä on valtti takataskussaan. Epäluottamus saa lopulta katetta, kun Breslin hieroo tuttavuutta sellikaverinsa Emil Rottmayerin (Schwarzenegger) kanssa. Miehet laativat pakosuunnitelman, joka vaatii taipumista epäinhimillisiin suorituksiin.

Ohjaaja Håfström on opiskellut 1980-luvun genreklassikkonsa huolella. Escape Plan on mukaansatempaava hatunnosto toimintatrillereiden kultaisen vuosikymmenen avainteoksille. Yhtäältä se on ohjaajansa kovimpien aiempien saavutusten (Pahuus, 1408) tavoin kutkuttavan pimeä. Varjoissa piehtaroinnin sijaan se kuitenkin maustaa toimintaansa huumorilla – aivan kuten muistettavimmat esikuvansa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.