NV13: Don Jon

1 t 30 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Don Jon on kuin bileet, joita et halua unohtaa. Viimevuotisen Night Visions -suosikki Looperin pääroolista muistettavan Joseph Gordon-Levittin itsevarma komedia on esikoisohjaus, mutta siitä näkyy jo auteurin visio. Lopputulos nousee Night Visions -hitti Spring Breakersin ohella yhdeksi vuoden elokuvatapauksista.

New Yorkissa asuva Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) on parikymppinen gigolo, joka tuo mieleen Jersey Shoren siloposkipojat. "Don Jon" kierrättää sängyssään toinen toistaan kauniimpia naisia, mutta on silti onnellisimmillaan kiillottaessaan nuppiaan nettipornon ääressä. Kun kuvioihin astuu täyden kympin Barbara (Scarlett Johansson), Jon innostuu ja päättää pokata uskomattoman kuuman kaunottaren keinolla millä hyvänsä. Ikähaitarin toisessa päässä nuoren miehen näköaloja avartaa myös punapääpuuma Esther (Julianne Moore).

Sundancen elokuvajuhlilla tammikuussa 2013 ensi-iltansa saanut lihallinen komedia hurmaa nappiin osuvalla itseironiallaan. Herkullisilla yksityiskohdilla mässäilyn seasta erottuu Gordon-Levittin kirkas, satiirinen näkemys.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.