NV13: Andy Warhol's Blood For Dracula

NV13: Andy Warhol's Blood For Dracula

1 t 43 min  |  Kauhu  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Paul Morrisseyn toinen Warhol-goottiteos sijoittuu 1920-luvulle. Ylpeästi antimoderni tekijä ivaa samoja ilmiötä, jotka ärsyttivät häntä 1960-luvussa: vallankumouksellisia palopuheita ja seksin vapautumista. Andy Warhol’s Blood For Dracula ei silti ole mikään ahdasmielisyyden julistus. Morrisseyn satiiri sivaltaa välillä lempeästi ja sisältää omapäistä humanismia. Vampyyrikauhun perinteinen hyvän ja pahan taistelu pysyy poissa kuvasta, samoin vampyyrikomedioiden perinteiset huonot vitsit.

Vanha ja riutunut kreivi Dracula (Udo Kier) ja hänen uskollinen palvelijansa pakkaavat ruumisarkun Oldsmobilen katolle ja lähtevät Italiaan. Umpikatolisesta maasta he toivovat löytävänsä harvassa olevia neitsyitä, joiden veri elvyttäisi vampyyrin voimat. Köyhtynyt aatelisperhe tuputtaa tyttäriään rikkaalta vaikuttavan muukalaisen vaimoksi. Linnan neitojen impeys on vaarassa marxilaisen herätyksen kokeneen Mario-rengin (Joe Dallesandro) seksuaalisen aktiivisuuden takia. Lopulta Mario tarttuu työkaluihinsa verenimijän tuhoamiseksi.

Huikean ”kokovartaloroolin” tekevä Udo Kier laihdutti ohjaajan käskystä 10 kiloa viikossa ja on monissa kohtauksissa aidosti nääntymäisillään. Tähtikaarti on kuin lahjakkaiden eksentrikkojen huippukokous, joukossa muun muassa legendaarinen ruokakriitikko Maxine McKendry sekä vampyyriohjaajanakin kunnostautunut Roman Polanski ovelana maajussina.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.