R&A 13: Ginger & Rosa

1 t 30 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Hiroshiman pommin vuonna 1945 sodan runtelemaan Lontooseen syntyy kaksi tyttöä, Ginger ja Rosa. Erottamattomat ystävykset kasvavat teini-ikäisiksi kylmän sodan maailmassa, jossa ydinsodan uhka on todellinen. 1960-luvun alussa, pommin varjossa, maailma on kuitenkin muuttumassa, ja nuoriso valtaa kaupungin kadut.

Aika ja aikuisuuden lähestyminen muuttaa myös tyttöjen suhteen. Tulitukkainen, pohdiskeleva Ginger haluaa runoilijaksi ja lähtee mukaan rauhanaktivistien toimintaan. Varhaiskypsä Rosa taas on kiinnostuneempi pojista ja kapinoinnista. Tytöt häilyvät rajalla, eikä sen ylitettyään kumpikaan ole entisensä.

Sally Potterin intiimi, kaihoisa ja väkevä elokuva vangitsee nuoruuden hetkellisyyden, viattomuuden menetyksen ja nuorten tunteiden voiman. Samalla se piirtää elävän kuvan 1960-luvun lontoolaiselämästä juuri ennen kuin svengi todella alkoi.

Sivuosissa nähdään joukko erinomaisia näyttelijöitä Gingerin kirjailijaisää esittävästä Alessandro Nivolasta piinkovaa feministiä näyttelevään Annette Benningiin. Elokuva kuuluu kuitenkin nuorille pääosanäyttelijöilleen, yhtä aikaa herkille ja riehakoille Elle Fanningille ja Alice Englertille. Heidän seuraavia töitään jää innolla odottamaan.

Anna Möttölä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.