R&A 13: For No Good Reason

1 t 29 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 22.9.2013

Brittipiirtäjä Ralph Steadman on ainoa ihminen universumissa, joka kykeni tallentamaan paperille edesmenneen gonzo-tohtori Hunter S. Thompsonin huumehuuruisia visioita ja kuvittamaan tämän toisinaan hyvinkin vaarallisia tutkimusmatkoja amerikkalaisen unelman kääntöpuolelle ja hautausmaille.

Charlie Paulin dokumentin haastattelijana toimii itseoikeutetusti Johnny Depp, joka kaveerasi gonzo-kaksikon kummankin osapuolen kanssa yhdessä ja erikseen. Tuloksena on kertomus kahden lahjakkaan ääri-ihmisen epätodennäköisestä ammatillisesta ystävyydestä ja viha-rakkaussuhteesta, joka päättyi, kun Thompson laajensi tajuntaansa viimeisen kerran ja ampui päänsä tohjoksi vuonna 2005.

Animaatioistaan ja mainoksistaan tunnettu Charlie Paul työsti dokumenttia viidentoista vuoden ajan. Mukana nähdään aikalaisartisteja ja kohtaamisia Terry Gilliamista William S. Burroughsiin. Tuloksena on järkäle länsimaista kulttuurihistoriaa ja taiteilijakuva, joka vangitsee Steadmanin idealismin ja radikalismin. Hänen töistään välittyy epätoivoinen raivo ja vimma, joiden pyrkimyksenä on muuttaa maailmaa kuvaamalla oman aikansa kauhistuttavimpia asioita: amerikkalaista kulttuuria ja politiikkaa.

Jouni Hokkanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.