R&A 13: Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo

1 t 36 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Shinji herää koomasta avaruusasemalla. 14 vuotta on kulunut siitä, mihin Evangelion 2.22 loppui, eikä Shinjillä ole mielikuvaa siitä, mitä on tapahtunut. Hänet on siirretty avaruuteen, samoin kuin koko Eva 01. Vanhat tuttavuudet, Asuka ja Mari, Misato ja Kaworu ilmaantuvat pian kuvioihin, samoin kuin Rei III, joka ei ole aivan sama Rei, jona Shinji hänet muistaa. Joukko salaisuuksia paljastuu, ja Nerviä vastaan joudutaan taas taistelemaan.

Anno loi jo 90-luvun tv-sarjassaan nuoren yleisön siepanneen tavan kuvata robotti-animea: ammentamalla teini-iän hämmennyksestä Shinjin henkilökuvassa. Sarjan uudelleenfilmatisointi elokuviksi ei petä tässä suhteessa. Annon ja Evangelion-maailman fanit voivat jälleen meditoida visuaalisesti tyylikkäässä, Shiro Sagisun säveltämän soundtrackin siivittämässä maailmassa. Alun ja lopun visuaalisesti upeiden taistelukohtausten lisäksi katsojan mieleen jää hieno pianoduettokohtaus.

Ohjaajan viime aikojen töihin kuuluu omien Evangelion-ohjauksien lisäksi ääninäyttelijän päärooli Hayao Miyazakin uusimmassa animaatioelokuvassa.

Eija Niskanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.