R&A 13: Cycling With Moliere

1 t 44 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Ikääntynyt näyttelijädiiva Serge Tanneur (Fabrice Luchini, Vieras talossa) on jättänyt parrasvalot taakseen ja vetäytynyt huvilaansa syrjäiselle saarelle. Hän saa vieraakseen kollegansa Gauthier Valencen (Lambert Wilson, Jumalista ja ihmisistä), joka näyttelee aivokirurgia suositussa saippuaoopperasarjassa. Televisiotähti Valence haluaisi kohottaa ammatillista profiiliaan ohjaamalla Molièren Ihmisvihaajan.

Kaksikko ryhtyy työstämään klassikkonäytelmää ja eipä aikaakaan, kun jättimäiset egot ovat törmäyskurssilla, sanan säilä viuhuu, ja tunteet ryöpsähtelevät yli äyräidensä. Oman rikkansa rokkaan tuovat pihapiiriin ilmestyvä lemmekäs italialainen Francesca (Maya Sansa) sekä näyttelijäntyöhön liittyviä neuvojaan auliisti jakava pornotähti Zoé (Laurie Bordesoules).

Philippe Le Guayn (Kuudennen kerroksen naiset) ohjaama komedia ammentaa periranskalaisesta verbaalisesta pyörittelystä. Kahden ylpeän ja turhamaisen narsistin kohtaamisen keskiössä ovat kiihkeän sanailun nautinnollisuus sekä väittelemisen ja vänkäämisen suoma tyydytys. Elokuva sai nimensä miesten sateisella saarella tekemistä pyöräretkistä.

Jouni Hokkanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.