R&A 13: Starlet

1 t 44 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Starlet on yhtä aikaa hellä ja hätkähdyttävä elokuva yhteydestä ihmisten välillä ja unelmista, joita ei ole koskaan liian myöhäistä toteuttaa.

Tarinan keskiössä on kaksi naista, parikymppinen huoleton Jane ja kahdeksankymppinen, tiukkailmeinen Sadie. Kun Jane löytää Sadien pihakirpputorilta ostamastaan termospullosta tukun seteleitä, hän päättää olla palauttamatta rahoja. Sen sijaan hän puskee itsensä Sadien elämään, vastustuksesta huolimatta. Parin välille syttyy ystävyys, joka muuttaa molempien elämän.

Sean Bakerin elokuva näyttää Kalifornian nuhjuisemman puolen: pornoteollisuuden ja uniset bingohallit. Silti elokuvan tunnelma on henkäyksenkevyt. San Fernando Valleyn paahtava aurinko luo kultaista hehkuaan kaiken ylle. Starlet ei moralisoi tai saarnaa, mutta ei myöskään peittele.

Dree ”Ernestin lapsenlapsenlapsi” Hemingway tekee Janesta arvoituksellisen hahmon, vahvan ja samalla lapsenomaisen. Besedka Johnson on loistava hitaasti sulavana Sadiena, jonka piikikkään kuoren alla piilee ilkikurinen seikkailija. Starlet jäi huhtikuussa kuolleen Johnsonin ainoaksi elokuvatyöksi.

Anna Möttölä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.