R&A 13: Sightseers

1 t 30 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 23.9.2013

Tinalla on villalangasta neulottu alusvaatesetti, hinku lemmenlomalle ja kämppiksenä omistushaluinen äiti. Omistushaluisella äidillä on mieli täynnä inhoa. Inhon kohde on Chris, farmarivolvon omistaja ja Tinan uudehko miesystävä. Keski-ikäistyvä pariskunta pakkaa kamansa karavaaniin ja suuntaa kohti Yorkshiren maaseudun toinen toistaan merkittävämpiä nähtävyyksiä. Äiti jätetään yksin kotiin inhoamaan.

Inho paljastuu perustelluksi, kun matkalaiset pääsevät perille ensimmäiseen kohteeseensa. Chrisin pinna palaa junttiin, ja pian päättyy juntin maanpäällinen taival. Reissu jatkuu rumin kääntein kalmankatkuisen asfaltin seuratessa asuntovaunua ja mukaan eksynyttä koiraa kaikkialle.

Sightseers on tämän vuoden ohjelmiston toista Ben Wheatley -elokuvaa (A Field in England) tavanomaisempi. Tavanomainen se ei kuitenkaan ole. Rujo road movie on sakea sekoitus kuivaa huumoria ja hurmeista intohimoa. Kill Listin (R&A 2011) tapaan psykoosin rajamailla vaeltaviin henkilöhahmoihin on helppo samastua. "Sinun on pidettävä ihmisistä, joista puhut", Wheatley sanoo Wired-lehden haastattelussa.

"Vaikka he olisivatkin paskiaisia."

Mikko Raatikainen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.