R&A 13: Austenland

1 t 37 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 22.9.2013

On yleisesti tunnettu totuus, että Colin Firth herra Darcyna on televisiohistorian romanttisin sankari. Tätä mieltä on ainakin kolmikymppinen Jane, joka on koko aikuisikänsä ollut kaimansa Jane Austenin romaanien ja BBC:n kuuluisan Ylpeys ja ennakkoluulo -filmatisoinnin lumoissa. Hän on jopa varustanut kotinsa elävänkokoisella pahvi-Darcylla. Todelliset miessuhteet eivät Janen elämässä pysty kilpailemaan Austenin rakkaustarinoiden ja menneen maailman hienostuneisuuden rinnalla.

Päästäkseen uppoutumaan täydellisesti ihailemaansa maailmaan Jane panee kaikki säästönsä Austen-teemaiseen kartanolomaan Englannissa. Esite lupaa romantiikkaa, tanssiaisia ja teekutsuja puutarhassa. Tarusta tulee totta, mutta ei aivan niin kuin sankarittaremme kuvittelee.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Jerusha Hessin pureva komedia debytoi Sundance Film Festivalilla tammikuussa ja sai ihastuneen vastaanoton. Täysillä rooliinsa heittäytyvä Keri Russell on mainio eloisana Janena, ja Jane Seymour hykerryttää pöyhkeänä kartanonemäntänä.

Pakkomielteistä Austen-faniutta olisi helppo pilkata, mutta Austenland ei moiseen sorru. Se onnistuu olemaan yhtä aikaa nokkela, empaattinen ja pyörryttävän romanttinen – vähän kuin mestari Austen itse.

Anna Möttölä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.