R&A 13: The Look of Love

1 t 41 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2013

Steve Cooganin ja Michael Winterbottomin ensimmäinen muotokuva brittiläisen populaarikulttuurin erikoisemmista vaikuttajista oli nerokas ja riemukas 24 Hour Party People (R&A:n avajaiselokuva 2002). Siinä Coogan eläytyi Manchesterin musaskenen taustapiru Tony Wilsoniksi.

The Look of Love kertoo räävittömämmästä nousukkaasta, häpeilemättömän laveasti eläneestä Paul Raymondista. Hän hallitsi julkaisuillaan 1960-luvulta alkaen Iso-Britannian pehmopornomarkkinoita ja keräsi miljardiomaisuuden. Tarina on silti yhtä haikea kuin Burt Bacharachin biisi, josta elokuva nimensä lainaa. Raymondin suosikkitytär Debbie (Imogen Poots), josta hän kouli seuraajaansa, ajautui aina pahempiin vaikeuksiin.

Tosielämän Raymond oli luokkayhteiskunnan vihollinen, joka ylpeili sillä, ettei koskaan lukenut yhtään kirjaa. Kokaiinille perso ”Sohon kuningas” sopii loistavasti Cooganin hienostuneen ironiseen käsittelyyn. Winterbottom herkuttelee aikalaiskuvaajana ja ottaa kaiken irti törky-Raymondin luksuskuplasta, mutta ennen kaikkea kyseessä on traaginen perhetarina. The Look of Love palauttaa brittieliitin vielä kuolemankin jälkeen halveksuman Raymondin ihmisarvon – usein nauraen, mutta pilkkaamatta.

Kalle Kinnunen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.