R&A 13: The Role

1 t 54 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 24.9.2013

Viipuri, 1923. Suomalainen Amalia (Maria Järvenhelmi) on huolestunut. Hän kutsuu lääkärin kotikäynnille. Onko se psykoosia, vai mikä miestä vaivaa? Lääkäri pudistelee päätään. Hän ei voi auttaa, jollei potilas itse tahdo apua.

Makuuhuoneeseen eristäytynyt Nikolai (Maksim Sukhanov) on suuri näyttelijä, joka valmistelee elämänsä merkittävintä roolityötä. Hän aikoo muuttua toiseksi ihmiseksi. Tarkoitus on sukeltaa kuolleen vallankumousjohtajan sieluun ja lopulta tuntea hänen synkkyytensä kuin omansa. Ei mene aikaakaan, ennen kuin näyttelijän kiinnostus roolihenkilöään kohtaan alkaa kääntyä tuhoisaksi pakkomielteeksi. Nikolai uskoo, että traaginen tarina vaatii vielä traagisen loppukohtauksensa. Kuinka pitkälle näyttelijä on valmis menemään viimeistelläkseen kaikkien aikojen roolityönsä?

Palkittu ohjaaja Konstantin Lopushanski, jota pidetään Andrei Tarkovskin henkisenä ja esteettisenä seuraajana, loihtii uusimmassa elokuvassaan Venäjän ylle salaperäisen kajon, joka viimeistelee mustavalkoisen elokuvan synkkyyttä hohtavat sävyt. Tyylipuhtaasti toteutettu elokuva esitettiin Moskovan kansainvälisten elokuvajuhlien kilpasarjassa.

Taina Vuokko

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.