R&A 13: Wolf Children

1 t 57 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Mamoru Hosodan anime-elokuvat ovat jo vakiintuneet osaksi R&A-kokemusta: The Girl Who Leapt Through Time herätti kiinnostuksen nousevaan ohjaajaan, ja teatterilevitykseen pääsi upea Summer Wars. Nyt on vuorossa Wolf Children.

19-vuotias opiskelijaneito Hana rakastuu komeaan susimieheen ja synnyttää kaksi puolisusilasta. Yuki eli Lumi syntyy talven keskelle ja Ame eli Sade sateisena päivänä. Perhe yrittää elää tavallista ihmiselämää siitä huolimatta, että Yukilla ja Amella on paha tapa käyttäytyä kuin sudenpennut. Kun susimies kuolee, Hana päättää muuttaa pesueensa maalle, missä salaisuus on helpompi kätkeä.

Elokuvan voi katsoa paitsi fantasiana puolisusilapsista, myös kuvauksena yksinhuoltajaäidin vaikeuksista kasvattaa lapsensa. Jokapäiväiset pikku tapahtumat ja lasten temmeltäminen lumessa voisivat olla minkä perheen elämästä tahansa – paitsi aivan jokainen äiti ei joudu pohtimaan, viedäkö sairastunut lapsi tavalliselle vai eläinlääkärille.

Wolf Children tuo kauniisti animoituna esille lasten puolisusimaisen luonteen ja Japanin maaseudun upean luonnon. Tarina vuorottelee jännittävien, hellyttävien ja humorististen kohtausten välillä.

Eija Niskanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.