Oli aikakin

About Time

2 t 3 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 4.10.2013

21-vuotiaana Tim Lakelle (Domhnall Gleeson) selviää, että hän pystyy matkustamaan ajassa…

Epäonnisten uudenvuodenjuhlien jälkeen Timin isä (Bill Nighy) kertoo pojalleen, että heidän sukunsa miehillä on aina ollut kyky matkustaa ajassa. Historian tapahtumiin he eivät voi vaikuttaa, mutta omaa elämää on mahdollista muuttaa. Tim päättää tehdä maailmastaan paremman – hankkimalla tyttöystävän. Valitettavasti se ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Tim muuttaa Lontooseen, jossa hän tapaa kauniin mutta epävarman Maryn (Rachel McAdams). He rakastuvat, mutta erään onnettoman aikamatkustustapauksen takia ensikohtaaminen pyyhkiytyy pois molempien elämästä. He tapaavat siis ensimmäistä kertaa uudestaan – ja taas uudestaan – kunnes Tim lopulta onnistuu monien ovelien aikahyppyjen avulla valloittamaan Maryn sydämen.

Myöhemmin Tim käyttää kykyään tehdäkseen kosinnasta täydellisen, pelastaakseen häät huonolta bestmanin puheelta ja saadakseen vaimonsa ajoissa sairaalaan synnyttämään keskeltä Lontoon liikenneruuhkaa. Mutta kun hänen epätavallinen elämänsä etenee, Tim huomaa, ettei hänen ainutlaatuinen kykynsä voi säästää häntä elämän murheilta ja kärsimyksiltä, jotka kohtaavat kaikkia perheitä kaikkialla. Aikamatkailullakin on rajansa ja vaaransa.

Oli aikakin on komedia rakkaudesta ja aikamatkailusta ja siitä, miten lopulta elämästä voi saada kaiken irti ilman aikamatkailuakin. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Richard Curtis, jonka aiemmin käsikirjoittamiin elokuviin kuuluvat esimerkiksi Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Notting Hill sekä Bridget Jones – elämäni sinkkuna. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut muun muassa elokuvan Rakkautta vain.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat