Särkynyt

Broken

1 t 30 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 8.3.2013

Skunk, 11 v, on diabeetikko – ja aika siisti tyyppi. Kesäloma on vasta alkanut ja tytön päivät ovat täynnään kepeitä toiveita, kunnes vastapäätä asuva epämiellyttävä herra Oswald hakkaa naapuritalon Rickin, kiltin mutta henkisesti epätasapainossa olevan pojan. Skunkin viattomuus alkaa kariutua vauhdilla, jota hän ei itsekään voi kontrolloida. Hänen kotinsa, naapurustonsa ja koulunsa muuttuvat kaikki petollisiksi ympäristöiksi ja lapsuuden onnellinen asioiden varmuus taipuu pelontäyteiseksi, monimutkaisten epäilysten täyttämäksi särkyneeksi tulevaisuudeksi. Skunk etsii lohtua viimeisestä paikasta, josta uskoo sitä löytävänsä, kun salattu ystävyyssuhde sydämellisen, mutta mieleltään rikkonaisen Rickin kanssa ajautuu katastrofiin. Yhtäkkiä tyttö saa elämän avaimet takaisin omiin käsiinsä - hän voi valita jäävänsä paikkaan, jota hänelle ei ollut koskaan luvattu, tai jättää sen lopullisesti. Elää tai kuolla.

Särkynyt on voimakas, ravisteleva, sydämensärkevä tutkielma rakkaudesta sen monissa muodoissaan: idealisoidusta, tarpeettomasta, ei-halutusta ja – viimeisimpänä – ehdottomasta.

Elokuva avasi Cannesin elokuvajuhlien kriitikkojen viikon toukokuussa 2012 ja se on voittanut mm. British Independent Film Awardin vuoden parhaana independent-elokuvana. Särkynyt on teatteriohjaajana tunnustetun ja palkitun Rufus Norrisin debyytti pitkän elokuvan saralla.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat