Hitchcock

1 t 39 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 1.2.2013

Alfred Hitchcock on kaikkien tuntema ohjaajanero, jonka kuuluisimpia elokuvia ovat mm. Psyko, Vertigo ja Takaikkuna. Hitchcock-elokuvan keskiössä ei kuitenkaan ole vain maailmankuulu ohjaaja, vaan elokuva kertoo suurelle yleisölle tuntemattomaksi jääneen rakkaustarinan: jokaisen menestyvän miehen takaa löytyy älykäs ja lahjakas nainen.

Hitchcock-elokuva kertoo Alfred Hitchcockin ja Alma Revillen - kahden vahvan ja lahjakkaan ihmisen - erityisestä liitosta, jota koettelivat niin epävarma tulevaisuus ja onnistumisen paineet kuin Hitchcockin mieltymys nuoriin vaaleisiin pääosaesittäjänaisiin...

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Stephen Rebellon kirjaan ”Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”. Tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin Hitchcock riskeerasi kaiken niin taloudellisesti kuin henkilökohtaisestikin yhden elokuvan - myöhemmin klassikoksi nousseen Psykon - takia. Mikään elokuvastudio ei uskonut B-luokan kauhuelokuvaksi haukuttuun Psykoon, mutta Hitchcock ei suostunut antamaan periksi.

Anthony Hopkins ja Helen Mirren häikäisevät roolisuorituksillaan Alfred Hitchcockina ja Alma Revillenä. Muissa rooleissa nähdään mm. Scarlett Johansson Janet Leigh’nä ja James D’Arcy Anthony Perkinsinä. Helen Mirren sai roolistaan Golden Globe -ehdokkuuden.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat