Vuonna 85 -ensi-iltagaala

2 t 25 min  |  Komedia, Musiikki, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 23.1.2013

Vuonna 85 -elokuvan ensi-iltaa juhlitaan ennakkoon ensi-iltagaalan merkeissä Tampere-talossa keskiviikkona 23.1.2013. Gaala on ainut laatuaan Suomessa, sillä se lähetetään suorana lähetyksenä elokuvateattereihin kaikilla Finnkinon paikkakunnilla Rovaniemeä lukuunottamatta.Elokuvateattereissa katsojat näkevät elokuvatähtien saapumisen gaalailtaan haastatteluineen, Vuonna 85 -elokuvan sekä lisäksi konsertin, jossa esiintyvät Tampere-talon lavalle nousevat Manserockin legendat.

Liput à 19,00 €. Varatut liput on lunastettava 4 vuorokauden sisällä varauksen tekemisestä. Ensi-iltagaalanäytöksen lippuja ei voi maksaa sarjalipuilla.

Vuonna 85 -elokuva on tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä. Tommi Turmiola törmää elämänsä rakkauteen Karoliinaan kesäisellä Pyynikin rannalla Tampereella. Yhteisen yön jälkeen heidän tiensä eroavat Karoliinan lähtiessä viettämään festivaalikesää. Tommi päättää hylätä entisen elämänsä konepajalla sekä tyttöystävänsä Ellun ja lähtee Datsun 100-A:n turvin etsimään suurta rakkauttaan suvisesta Suomesta, oppaanaan vain muutama tiekarttaan kajaalilla piirretty viiva. Kiihkeä etsintä vie Tommin lopulta Tukholmaan saakka.

Lokomolta lopputilin ottanut Palle perustaa ravintolan, jonka lavalla juuri kitaran ostanut Mauno haaveilee vielä jonain päivänä soittavansa. Sorvin ääressä yhä jatkavat Ruba, Iso G ja Tapparan mies unelmoivat nelostuopista heti, kun kellokorttikone vain antaa armon. Maunon ja Ellun isä, Komisario Peppone, yrittää pitää Tampereen kadut puhtaina rikoksista, kummastellen vakaan nokialaisen kumitehtaan kummallista päähänpistoa, sekoittaa selvä bisnes johonkin mukana raahattavien puhelimien kanssa puuhasteluun. Eräänä marraskuisena yönä Tommi palaa takaisin Tampereelle ja löytää vihdoin kaipuunsa kohteen Karoliinan, mutta liian myöhään. Karoliina on mennyt yhteen Tommin parhaan ystävän Pallen kanssa ja Tommille on varattu vain bestmanin rooli heidän häissään.

Voiko onni olla olkatoppauksia suurempi vai onko Tommilla vielä toivoa? Ihmiskohtalot kiertyvät yhteen neljäntoista päivän ja yön aikana, kunnes seuraava yö onkin jo se, joka saapuu päälle lailla pommikonelaivueen... Vuonna 85 on tarina ystävyydestä, intohimosta, petoksesta, rakkaudesta, Lokomon duunareista ja hauskanpidosta. Juice Leskisen, Popedan ja Eppu Normaalin sävelet vievät meidät vuosikymmenelle, jolloin kuumaa kesää pidempi oli vain takatukka. Elokuva pohjautuu samannimiseen musikaaliin, joka on Suomen teatterihistorian katsotuin kotimainen musikaalikantaesitys. Tätä kirjoitettaessa sen on nähnyt yli 250.000 katsojaa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.