NV12: Berberian Sound Studio

1 t 32 min  |  Jännitys, Kauhu  |  Ensi-ilta: 31.10.2012

Berberian Sound Studio on yksi vuoden 2012 kansainvälisen festivaalikentän suurista yllättäjistä. Palkitun Peter Stricklandin (Katalin Varga) toinen pitkä ohjaus on tunnelmaltaan tiheä ja tyyliltään kutkuttava, kulissien taakse sukeltava b-elokuvanostalgian huippusaavutus. Yhdistelmä puhuttelee: Berberian Sound Studiota ovat ylistäneet häkellyttävän yksimielisesti niin suuret päivälehdet kuin kauhufanien nettijulkaisut.

Berberian Sound Studio on äänistudio 1970-luvun Italiassa. Huonomaineisessa paikassa nauhoitetaan efektejä epämääräisiin elokuviin, joiden sisällöstä tekijätkään eivät ole täysin selvillä. Äänisuunnittelija Gilderoy (loistava Toby Jones) saapuu Englannista työstämään ääniraitaa tuotantoon nimeltä The Equestrian Vortex. Oudot olot alkavat vähitellen vaivata Gilderoyn mielenrauhaa.

1970-luvun ajankuvassaan huikea elokuva tavoittaa italialaisen kauhun mystisen vetovoiman ilman osoittelevaa Dario Argenton tai Lucio Fulcin perusteosten matkimista. Nyt mennään mehukkaasti pintaa syvemmälle ja näytetään, missä oloissa tuntemattomien suuruuksien ohjaamat italialaiset unohdetut genremestariteokset olisivat voineet syntyä.

Elokuvassa englanninkielinen dialogi, ei suomenkielistä tekstitystä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.