R&A 12: Simple Simon

R&A 12: I rymden finns inga känslor

1 t 26 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Aspergerin syndroomasta kärsivä Simon pitää järjestyksestä ja rutiineista. Hampaat on pestävä kellontarkasti ja pizzaa syödään lauantaisin, ei perjantaisin. Isoveljen tyttöystävä saa kämppiksenä asuvasta Simonista lopulta tarpeekseen, ottaa hatkat ja särkee samalla broidin sydämen.

Simon kehittää tieteellisen tarkan metodin, jolla on tarkoitus hankkia myrtyneelle velipojalle uusi, kestävämpää laatua oleva tyttöystävä. Mutta elämä on joskus tiedettä monimutkaisempaa. Kun vastaan kävelee täydellistä kaaosta edustava Jennifer, ei Simoninkaan elämä ole enää entisensä.

Totisen, mutta sosiaalisessa kömpelyydessäänkin hurmaavan Simonin roolissa nähdään sympaattinen hujoppi Bill Skarsgård (Behind Blue Skies, R&A 2011). Hän on jo kolmas Stellan Skarsgårdin lahjakkaasta jälkikasvusta näyttelijäksi ryhtynyt vesa.

Simple Simon on Andreas Öhmanin esikoisohjaus, joka ylsi valmistumisvuotenaan Ruotsin Oscar-ehdokkaaksi. Visuaalisesti räväkkää komediaa vauhdittaa aurinkoinen soundtrack, jolla soivat sellaisetkin Ruotsi-indien helmet kuin The Embassy, Loveninjas ja Lykke Li.

Kati Hurme

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.