R&A 12: Black’s Game

1 t 44 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Reykjavik, vuosi 1999. Fiksu mutta päihteitä käyttävä Stebbi (Thor Kristjansson) saa diileriksi ryhtyneeltä entiseltä kaveriltaan apua, kun häntä uhkaa pahoinpitelysyyte. Uusi ystäväpiiri tarjoaa töitä ja niin paljon kokaiinia kuin nenään mahtuu. Kun kilpailijatkin jyrätään tieltä, tiimi on hetkessä koko Islannin alamaailman kuningas – mutta silloin poliisin huomiota ei enää voi välttää.

Tosipohjaiseksi väitettyä Black's Gamea ei riivaa leveän diilerielämän glamorisointi, joka on monien rikosgenressä näennäisrealistisesti äijäilevien leffojen helmasynti. Vaikka lähikavereihin voi luottaa, rikoskumppaniksi pakolla tuppaava psykopaatti Bruno (Damon Younger) kykenee Stebbia piinatessaan sellaisiin tempauksiin, joita amerikkalaiselokuvan päähenkilö tuskin joutuisi sivusta todistamaan saatika itse kokemaan.

Óskar Thór Axelssonin ohjaustyyli on ennen kaikkea virtaviivainen. Pusher-elokuvien (1996–2004) ja Driven (R&A 2011) ohjaaja Nicolas Winding Refn on Black’s Gamen vastaava tuottaja, joka tarkoittaa ennen kaikkea genremestarin hyväksyntää islantilaisen oppipoikansa kädenjäljelle.

Kalle Kinnunen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.