R&A 12: War Witch

1 t 30 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Kanadanranskalaisen Kim Nguyenin käsikirjoittama ja ohjaama War Witch kertoo riipaisevan tarinan afrikkalaisen tytön kokemuksista lapsisotilaana. Komona kidnapataan 12-vuotiaana kotikylästään kapinallisarmeijaan, jossa lapset pakotetaan kylmäverisiksi tappajiksi. Kuvitteellisessa mutta tosielämästä ammentavassa elokuvassa jätetään nimeämättä maa, johon tapahtumat sijoittuvat.

Kauhun keskellä War Witch on samalla myös kahden karkulaisen rakkaustarina. Leiriltä pakeneminen ei kuitenkaan tuo vapautta, sillä aavemaiset näyt vainoavat tyttöä, jonka kuollut perhe kaipaa rauhaa sielulleen. Unenomaiset kohtaukset tuovat vastapainoa tylylle konekivääritykitykselle. Hieman yllättäen vilahtavat näkyviin myös toimintasankari Jean-Claude Van Dammen kasvot, kun lapsisotilaat saavat hetken hengähtää ja katsella televisiota.

Ensimmäisen elokuvaroolinsa näyttelevä Rachel Mwanza tekee vaikuttavan suorituksen sotadraaman pääosassa. 15-vuotias lahjakkuus palkittiin roolityöstään sekä Berliinin että Tribecan elokuvajuhlilla.

Eira Heinämies

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.