R&A 12: Premium Rush

1 t 31 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Huimapäinen pyörälähetti (Joseph Gordon-Levitt) saa tietämättään käsiinsä jotain mittaamattoman arvokasta. Lähetykselle on muitakin ottajia kuin oikea vastaanottaja. Korruptoitunut kyttä (Michael Shannon) on valmis veritekoon. Sitä paitsi fiksipyörällään kaahailevan nuoren miehen liiskaantumisen voi helposti lavastaa onnettomuudeksi.

Yhtenä iltapäivänä tapahtuvalla Premium Rushilla on rehti B-leffan konsepti, mutta toteutus on A-luokkaa – näyttelijäosaamisesta puhumattakaan. Muun muassa (500) Days of Summerin (2009) ja Mysterious Skinin (2004) pääosissa nähty Joseph Gordon-Levitt nousee Hollywoodin pörssissä yhä korkeammalle. Michael Shannon (Take Shelter, R&A 2012, Boardwalk Empire, 2010) taas tekee mestariluokan kelmiroolin, josta ei puutu lipevää huumoria.

Ennen kaikkea käsikirjoittajana (Carlito's Way, 1993, Jurassic Park, 1993) tunnetun David Koeppin ohjaama elokuva antaa mitä lupaa: 90 minuuttia adrenaliinia. Läheltä piti -pyöräilykohtaukset on toteutettu ilman digitaaliefektejä, jota on lähes mahdoton uskoa. Niiden sijaan tehosteita piisaa kuvissa, jotka havainnollistavat fiksimielipuolien reitit Manhattanin halki ja ajoneuvojen väleistä.

Kalle Kinnunen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.