R&A 12: Pusher

1 t 29 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Vuonna 1996 valmistui Nicolas Winding Refnin (Drive, 2011) esikoisohjaus Pusher, joka nosti Tanskan elokuvateollisuuden kertaheitolla maailmankartalle. Onkin ollut vain ajan kysymys, milloin kyseinen moderni rikosklassikko saisi ansaitsemansa päivityksen. Se hetki on nyt, kun espanjalaissyntyinen Luis Prieto tykittää Lontoon kadut täyteen kokaiinipöllyistä ahdistusta.

Renny Harlinin Viiden päivän sodasta (2011) tuttu Richard Coyle on nuori huumekauppias Frank, joka hoitelee bisneksiä yhdessä parhaan ystävänsä Tonyn (Bronson Webb) kanssa. Pieleen menneen kaupan jälkeen Frank jää pahasti velkaa huumelordi Milolle, joka ei ole tunnettu kärsivällisestä luonteestaan. Miloa näyttelee alkuperäisversiossakin saman roolin tehnyt Zlatko Buric.

Prieto onnistuu päivittämään kaikki alkuperäisversion ulottuvuudet uudelle vuosituhannelle. Elektroninen musiikki jyskyttää, väkivalta on brutaalia ja päällekäyvää, eikä ystävyydellä ole mitään merkitystä. Henkeäsalpaavan energinen ja sujuvarytminen kerronta tekevät Pusherista yhden parhaista uusintaversioista vuosikausiin.

Sakari Määttä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.