R&A 12: Rent a Cat

R&A 12: Rentaneko

1 t 50 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Sayokolla on kämppä täynnä kissoja muttei miestä. Kolkyt ja risat on lasissa, rakas isoäiti kuollut ja niinpä Sayoko on päättänyt hommautua avioon. Siinä ohessa hän vuokraa kissojaan seuraa kaipaaville yksinäisille ihmisille. Aviomieskandidaatteja ei juuri näy, mutta sitä eksentrisempiä muita persoonallisuuksia näyttää tarttuvan Sayokon helmoihin siinä missä kissojakin.

Rent-a-Cat koostuu muutamasta eri kertomuksesta, kuin japanilaisten suosimista ilmavista pienoisnovelleista, joissa toistuu sama kuvio: Sayoko tapaa ihmisen, joka haluaa häneltä kissan lainaan. Kertomuksissa toistuu jopa samoja repliikkejä, mutta Sayoko itse ei taidakaan olla aivan sama kaikissa episodeissa.

Punavuoreen japanilaisen turistivirran elokuvallaan Ruokala Lokki (2006) aiheuttanut Naoko Ogigami on luonut jälleen rauhallisen, pieniin sattumuksiin ja kohtaamisiin keskittyvän ja leppoisasti myhäilevän elokuvan, jonka maailmassa sen henkilöt keskittyvät enemmän itsetutkiskeluun kuin levottomaan haahuiluun. Samaan tapaan voi katsoja rauhoittua elokuvakankaan edessä.

Siinä missä Ogigamin ihailema Aki Kaurismäki on taitava koiraohjaaja, osoittautuu Ogigami puolestaan hyväksi kissojen tallentajaksi.

Eija Niskanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.