R&A 12: Koskemattomat

R&A 12: Intouchables

1 t 52 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Elämää nähnyt tummaihoinen Driss ajautuu sattumalta neliraajahalvaantuneen, varakkaan aristokraatin Philippen kotihoitajaksi. Philippe on vastoin tahtoaan täysin hoitajansa varassa mutta kykenemön tekemään asialle mitään. Hän ei halua sääliä – ja sitä hän ei nuorelta Drissiltä saa.

Pintapuolisesti miehiä ei yhdistä mikään, mutta Drissin elämänmyönteinen asenne ja nauru tarttuvat helposti. Miehet eivät päästä toisiaan vähällä, eikä yhteiselo suju aina mutkitta. Ammattisuhteen syventyessä ystävyydeksi myös toisen vioille ja luonteenpiirteille on kuitenkin sallittua nauraa.

Éric Toledanon ja Olivier Nakachen ohjaama ja käsikirjoittama Koskemattomat ei tuota katsojalle pettymystä. Elokuvaa katsoessa saa sekä nauraa että itkeä mutta ennen kaikkea ravistella omia ennakkoluulojaan. Tositapahtumiin perustuva komedia riipaisee myös pintaa syvemmältä.

Palkittu kokopitkä nousi yllättäen Ranskan historian toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi ja keräsi nopeasti huomiota myös kansainvälisesti. Suunnitteilla onkin jo elokuvan Hollywood-uusfilmatisointi.

Sara Keskinarkaus

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.