R&A 12: I Wish

R&A 12: Kiseki

2 t 8 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Koichi ja Ryonosuke ovat veljeksiä, mutta vanhempiensa erottua he asuvat eri kaupungeissa. Vakavakasvoinen Koichi asuu äidin ja isoäidin kanssa Kagoshimassa, alati purkautuvan Sakurajiman tulivuoren varjossa. Iloisesti virnuileva Ryonosuke jakaa riisinsä indie-rock-muusikkona itsensä elättävän isän kanssa.

Koichi on kuullut, että jos on tietyssä paikassa, kun kaksi junaa ohittavat toisensa, käyvät toiveet toteen. Koichi ja Ryonosuke päättävät tavata tässä paikassa, kun uusi shinkansen-linja avataan veljesten asuinkaupunkien välille. Japanin eri paikat siksakkina yhdistävät junat ovatkin olennainen osa tätä elokuvaa.

Vanhempien ero lasten kautta nähtynä, lasten uskomaton sopeutumiskyky ja omatoimisuus ovat keskeisiä teemoja. Lapsilla on oma salainen maailmansa, ihan omat jutut, joista ei aikuisille kerrota. Koichin ja Ryonosuken rooleissa ovat oikeat veljekset, raikkaasti roolinsa vetävät Koki ja Oshiro Maeda.

Ohjaaja Hirokazu Kore-eda osoitti jo elokuvallaan Nobody Knows (R&A 2005) olevansa hienovarainen ja taidokas lapsinäyttelijöiden ohjaaja, ja I Wish vain vahvistaa tätä kuvaa. Ne, jotka taas ihastuivat Still Walking -elokuvaan (2008), löytävät tästäkin lempeän humoristista ja ilmankeveää perhesuhdekuvausta.

Eija Niskanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.