R&A 12: A Better Life

R&A 12: Une vie meilleure

1 t 52 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Työtä etsivä kouluruokalan kokki Yann tapaa Pariisissa kauniin tarjoilijan Nadjan. Yhdessä he haluavat perustaa unelmiensa ravintolan. Sopiva paikka löytyy keskeltä Ranskan idyllistä maaseutua, kun rakastunut pariskunta ja Nadian isätön poika Slimane löytävät vanhan, remonttia kaipaavan talon.

Pian ongelmat nostavat päätään, kun varattomia ja kokemattomia yrittäjiä uhkaa velkakierre, jolle ei näy loppua. Myös parisuhde joutuu koetukselle taloudellisten vaikeuksien painostaessa pariskuntaa tekemään suuria päätöksiä. Kun Yann saa vastuulleen Nadian pojan, uudenlainen ihmissuhde kuitenkin kasvattaa aggressiivista ja itsepäistä miestä.

Ohjaaja Céderic Kahnin elokuva A Better Life on rakkaustarina ja yhteiskunnallinen draama. Se kertoo siitä, kuinka pitkälle ihmiset ovat valmiita menemään unelmia tavoitellessaan. Mitä kehnommin asiat menevät, sitä vimmaisemmin päähenkilöt taistelevat hyvän elämän puolesta.

Yannin roolissa vakuuttaa Ranskan suosituimpiin kuuluva elokuvatähti Guillaume Canet (Kimpassa, 2007, Rakasta jos uskallat, 2003).

Eira Heinämies

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.