Argo

2 t 0 min  |  Draama, Jännitys  |  Ensi-ilta: 2.11.2012

Finnkinon Kuukauden elokuva marraskuussa 2012!

Ben Affleckin (The Town) ohjaama ja tähdittämä uskomattomiin tositapahtumiin perustuva draamatrilleri kertoo kuuden amerikkalaisen pelastamiseksi järjestetystä salaisesta operaatiosta, joka tapahtui Iranin panttivankikriisin kulisseissa, ja jonka kulku pysyi salassa vuosikymmenten ajan.

4. marraskuuta 1979 Iranin vallankumous on kiehumispisteessä. Taistelevat militantit valtaavat Yhdysvaltojen suurlähetystön Teheranissa ja ottavat 52 amerikkalaista panttivangeiksi. Kaaoksen keskellä kuusi amerikkalaista onnistuu livahtamaan pakoon ja löytämään piilopaikan Kanadan suurlähettilään kotoa. Tietäen että on vain ajan kysymys milloin heidät löydetään ja todennäköisesti tapetaan, CIA:n pelastusoperaatio-asiantuntija Tony Mendez (Ben Affleck) keksii riskialttiin suunnitelman jolla saada heidät turvallisesti pois maasta. Suunnitelma on niin mielikuvituksellinen kuin vain elokuvissa voi olla!

Argo sai Oscar-ehdokkuuden 7 kategoriassa: paras elokuva, miessivuosa, sovitettu käsikirjoitus, äänissuunnittelu, äänileikkaus, leikkaus sekä musiikki. Elokuva voitti Oscar-palkinnon 3 kategoriassa: PARAS ELOKUVA, sovitettu käsikirjoitus ja leikkaus.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.