Lyhytelokuvanäytös: Hiljainen viikko & Dr Professor’s Thesis of Evil

0 t 43 min  |  Lyhytelokuva, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 22.8.2012

Rovaniemen Maximin erikoisnäytöksessä ke 22.8. esitetään kaksi lyhytelokuvaa: Hiljainen viikko (18 min) ja Dr. Professor’s Thesis of Evil (25 min).

HILJAINEN VIIKKO on rovaniemeläisen Jussi Hiltusen kotikaupungissaan kuvaama lyhytelokuva siitä, kuinka summittainen väkivalta vaikuttaa ihmisten elämään. Aki (Antti Luusuaniemi) on kolmekymppinen järjestyksenvalvoja, jonka työpaikan edessä tapahtuu järjetön ampumavälikohtaus. Kati (Rosa Salomaa) on lukiolaistyttö, joka joutuu todistamaan siskonsa väkivaltaisen kuoleman.

Surmatyön silminnäkijät jäävät avuttomina pohtimaan omia tunteitaan. Miksi he jäivät henkiin ja olisivatko he mahdollisesti voineet vaikuttaa tilanteeseen? Suruun liittyy syyllisyyttä ja vastauksia vaille jääviä kysymyksiä, joiden kanssa Aki ja Kati yrittävät jatkaa eteenpäin.

Elokuvan lähtökohta on vuonna 2008 Rovaniemellä sattunut ampumavälikohtaus, jonka silminnäkijäksi elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jussi Hiltunen joutui. Hiljaisen viikon tarina ja henkilöt ovat kuitenkin täysin fiktiivisiä.

DR PROFESSOR’S THESIS OF EVIL on tarina Dr Professorista, maailman menestyneimmästä ja suosituimmasta superpahiksesta, joka on menettänyt kiinnostuksen intohimoonsa ja työhönsä pahuuksien tekemiseen. Kuten usein tähdille käy, suurten yleisömassojen vanavedessä tulevat suuret rahat ja ihmiset, jotka haluavat tehdä lisää rahaa muiden menestyksestä. Dr Professorin maailmanvalloitusyritykset eivät ole ilmaisia, joten hänkin on altis rahamiesten ehdotuksille: Mutanttihirviöt kun eivät maksa itse itseään. Dr Professor huomaa jääneensä mediasirkuksen ja idolistatuksensa vangiksi eikä tietysti ole iloinen asiasta. Miten ottaa kohtalo takaisin omiin käsiinsä?

Elokuva pureutuu satiirin kautta supersankari- ja nörttikliseisiin sekä markkinavoimien vaikutusvaltaan ja fanikulttuurin mielettömyyksiin. Elokuva on toteutettu uudella, tekijöiden kehittämällä motion novel -tekniikalla. Motion novel yhdistää valokuvia, animaatiota ja 3D-tietokonegrafiikkaa teokseksi, jota voidaan kuvailla eräänlaiseksi liikkuvaksi sarjakuvaksi. Elokuvan visuaalisuus on saanut runsaasti kehuja katsojilta ja ammattilaisilta kansainvälisesti ja kotimaassa.

Syksyllä 2012 kansainvälisen iTunes Store -levityksen saava Dr Professor's Thesis of Evil on ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jolla ei ole perinteistä TV- tai teatterilevitystä päälevityskanavanaan, vaan se levitetään internetissä ja mobiililaitteilla. Thesis of Evil herätti kansainvälistä kiinnostusta jo ennen julkaisuaan; ensimmäistä teaser-videota katsottiin yli 25 000 kertaa yli 140 maasta ja nettisivuilla vierailtiin yli 80 maasta ennen julkaisua. Elokuva sai rahallista tukea faneiltaan: rahoituskampanja keräsi yli 8000 dollaria, jonka ansiosta elokuvaan saatiin pohjoisamerikkalaiset ääninäyttelijät. Repliikit ohjattiin Skypen välityksellä Oulusta käsin.

Ohjaus Jukka Vidgren. Pääosissa: DR PROFESSOR Pentti Korhonen / Brad Cartner (ääni), ROBERT MOSSLEY Heikki Salo / Corbett Redford (ääni), CAPTAIN SWASTIKA Heikki Timonen / Rory O'Shea (ääni), ALPHAMAN Marko Halonen / Gerard A. King III (ääni), SECRETARY Elisa Hernetkoski / Cynthia Brinkman (ääni).

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat