Artisokka 12: The Lady

2 t 25 min  |  -  |  Ensi-ilta: 30.3.2012

The Lady

On oikeastaan ihme, että Burman demokratialiikkeen keulakuvan Aung San Suu Kuyin tarina esitetään valkokankaalla vasta nyt. Toisaalta se vaati todellista omistautumista: The Lady on Luc Bessonin mukaan hänen uransa henkilökohtaisin elokuva. Tarvittiin Bessonin visuaaliset kyvyt, jotta 15 vuotta kotiarestissa olleen aktivistin julmasti rajoitetusta elämästä voitiin luoda melkein seikkailuelokuvaa muistuttava eepos.

Michelle Yeoh loistaa Suu Kyina, joka on vasta lapsi, kun hänen isänsä Aung San murhataan. Oxfordissa opiskellyt Suu Kyi päättää 1980-luvun lopulla ajaa demokratiaa, mutta joutuu nopeasti kotiarestiin. Sotilasjuntta alkaa pitää häntä päävihollisenaan, jolta täytyy ovelasti leikata siivet. Ydin on Suu Kyin ja hänen miehensä Michael Arisin traaginen rakkaustarina: ainoa tapa, jolla juntta voi yhä vaikutusvaltaisempaa aktivistia todella satuttaa, on estää häntä tapaamasta miestään. Tosiasiat ovat kohdallaan ja Kaakkois-Aasian värikäs kauneus puhkeaa loistavaan kukkaan, kun Besson kertoo tarinan häpeilemättömän viihteellisellä tyylillään.

Kalle Kinnunen

Luc Besson: The Lady. France / UK 2010. Scanbox Entertainment.

Tuotanto/Production: Virginie Besson-Silla, Andy Harries, Jean Todt * Käsikirjoitus/Script: Rebecca Frayn * Kuvaus/DOP: Thierry Arbogast * Leikkaus/Editor: Julien Rey * Pääosissa/Cast: Michelle Yeoh, David Thewlis * Kopion lähde/DCP source: Scanbox Entertainment * Kieli/Language: English, Burmese. English subtitles * Kesto/Duration: 145 min

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.