Rakkaudesta, unelmista ja kaloista

Salmon Fishing in the Yemen

1 t 47 min  |  Komedia, Draama, Romantiikka  |  Ensi-ilta: 25.5.2012

Finnkinon Kuukauden elokuva kesäkuussa 2012!

Lasse Hallströmin lämminhenkisen ja nokkelan draaman pääosassa nähdään Ewan McGregor (The Ghost Writer, Moulin Rouge), Emily Blunt (Paholainen pukeutuu Pradaan, Nuori Victoria) ja Kristin Scott Thomas (Englantilainen potilas, Easy Virtue).

Kun jemeniläisen sheikin edustaja Harriet Chetwode-Talbot (Blunt) ottaa yhteyttä peribrittiläiseen kalastusasiantuntija Fred Jonesiin (McGregor), suunnitelmanaan istuttaa Jemenin jokiin lohia urheilukalastusta varten, pitää Fred ajatusta kaikessa mahdottomuudessaan pähkähulluna. Skotlannissa säännöllisesti kalastava sheikki (Amr Waked) uskoo kalastuksen luovan yhteyden ihmisen ja luonnon välille ja on siksi päättänyt tuoda lajin maanmiestensä ulottuville.

Kun Britannian pääministerin lehdistövastaava Bridget Maxwell (Scott Thomas) kuulee suunnitelmasta, haluaa hän heti kääntää idean poliittiseksi PR-kampanjaksi ja Fred löytää itsensä Jemenistä keskeltä mahdotonta ja kevytmieliseltä oikulta vaikuttavaa projektia. Hänen skeptisyydelleen löytyy voittaja ainoastaan sheikin rajattomasta optimismista. Kun hanke alkaakin kaikkien odotusten vastaisesti edistyä, kehittyy myös Fredin ja Harrietin suhde, kahden yksinäisen löytäessä itsensä ja toisensa.

Uskomattomassa tarinassa epäilykset ja teoriat saavat väistyä optimismin, innostuksen ja vankkumattoman uskon tieltä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.