R&A 11: Hesher

1 t 45 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 15.9.2011

Hesher on erikoinen elokuva kahdesta syystä. Se toteuttaa indie-piirien märän unen eli tarjoilee Natalie Portmanin ja Joseph Gordon-Levittin samassa elokuvassa. Lisäksi siinä soi Metallican musiikki.

Tähän asti trash-metallibändi on kieltänyt musiikkinsa käytön elokuvissa. Suostumus saatiin, kun bändi näki elokuvan ja sen nimihahmon, Hesherin (Gordon-Levitt). Mies on ilmetty Metallican entinen basisti Cliff Burton: tatuoinnit, pitkä leijonanharja ja suupielestä roikkuva tupakka eivät anna erehtyä esikuvasta.

Tarinan keskiössä on T.J., jonka elämä menee päin persettä. Isä (Rainn Wilson, Konttori) makaa sohvalla pilleripurkin vieressä, koulussa tulee turpaan, ja kaiken kukkuraksi pervouksia laukova Hesher asettuu taloksi. Ainoa lohtu on uusi ystävä (Portman).

Hesheriä ei pidä erehtyä luulemaan hassuksi, saati komediaksi. Spencer Susserin omasta elämästä kumpuava esikoisohjaus on tarina menetyksestä. Gordon-Levittin herkullinen hahmo toimii muutoksen katalyyttina, joka iskee surevan perheen kotiin. Hesherin lausumat vertauskuvat, vaikkakin vulgaaristi muotoiltuja, ovat syvällisiä totuuksia elämästä.

Elokuva on omituinen ja oivaltava. Se paljastaa, mikä on vihreä, limainen ja haisee pekonilta ja saa kaivamaan levyhyllystä ehkä jo pölyttyneen Kill ‘Em Allin.

-Katariina Rönnqvist

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat