R&A 11: Sex & Drugs & Rock & Roll

1 t 53 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 15.9.2011

Rockin pyhää kolminaisuutta ylistävä Sex And Drugs And Rock And Roll on brittiartisti Ian Duryn (1942–2000) tunnetuin hitti. Punkin myötä läpimurron tehneen knallipään ja The Blockheads-yhtyeen tuotokset ovat omalaatuinen yhdistelmä itseironista anarkismia ja brittiläisestä music hall -perinteestä ammentavaa kabareemeininkiä.

Dury kamppaili koko ikänsä lapsuudessa sairastetun polion aiheuttaman osittaisen vammautumisen kanssa. Siitä huolimatta rampa ja rosoinen charmööri oli naisten mieleen. Boheemi taiteilijasielu koetteli läheistensä kärsivällisyyttä demonisella puolellaan, johon kuului kaoottinen elämäntapa yhdistettynä aimo annokseen itsetuhoa ja päihderiippuvuutta.

Mat Whitecrossin ohjaaman ja Paul Viraghin käsikirjoittaman elämäkertadraaman aineksina ovat lapsuustraumat, poissaolevan isän kaipaaminen, puurtaminen pubrock-bändissä ja vuoristoratamainen sukkulointi hittiputkesta päihdeputkeen.

Andy Serkisin vivahteikkaasti näyttelemän Duryn musiikki svengaa, ja lavakohtaukset ovat visuaalista ilotulitusta. Serkis esittää biisit oikean The Blockheadsin kanssa.

-Jouni Hokkanen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat