R&A 11: Tartunta

R&A 11: Contagion

1 t 45 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 15.9.2011

Matkustaja nappaa lentokenttäbaarin kulhosta pari pähkinää ja ojentaa luottokorttinsa tarjoilijalle; työpalaveri alkaa kättelykierroksella; mies yskii ruuhkabussissa: ohikiitävässä hetkessä tappava virus on siirtynyt eteenpäin.

Kun Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) palaa kotiinsa työmatkalta Hong Kongista, hän luulee aluksi kärsivänsä vain jet lagistä. Kaksi päivää myöhemmin ensiapulääkärit kertovat järkyttyneelle aviomiehelle (Matt Damon) Bethin kuolleen, ja syystä ei ole aavistustakaan.

Pian myös muille ilmenee samoja oireita: yskä ja kuume, sitten aivoverenvuoto ja lopulta kuolema. Maailmanlaajuinen pandemia puhkeaa, kun tartunnat leviävät rajojen yli arkisten kontaktien välityksellä.

Kuoleman levitessä, ja ihmisten kamppaillessa suojellakseen itseään ja rakkaitaan yksittäinen bloggaaja (Jude Law) synnyttää virustakin tarttuvamman vainoharhaepidemian. Eikö ihmisille kerrotakaan, mitä todella tapahtuu?

Steven Soderberghin Contagion vetoaa hyytävästi alkukantasiin pelkoihimme ja itsesuojeluvaistoomme. BSE, lintuinfluenssa, A(H1N1) – uusista uhista uutisoidaan jatkuvasti. Mitä tapahtuu yhteiskunnalle tai yksityisille ihmisille pandemian iskiessä? Tuottaja Stacey Sherin sanoin, "I think the question raised by Contagion is not whether or not this could happen. It’s more a case of when."

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat