R&A 11: Kill List

1 t 30 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 15.9.2011

Jayn ja Shelin avioliitto on kriisissä. Rikkautta on vähemmän kuin rakkautta, eikä sitäkään ole paljon. Jatkuva riitely on raskasta kummallekin. Jayn työkaveri Gal saapuu illalliskutsuille uuden naisystävänsä kanssa. Katsoja odottaa tunnelman keventyvän edes hetkeksi – turhaan. Seuraa Jayn raivokohtaus, jonka jälkeen paljastuu elokuvan perusta: Jay ja Gal tappavat elääkseen, ja naiset tietävät tämän.

Rahahuolien kanssa painiva Jay lähtee Galin pyynnöstä tapaamaan uutta asiakasta. Tappolistalta löytyy pedofiiliksi epäillyn papin lisäksi kirjastonhoitaja, jolla on vielä synkempi salaisuus. Sen paljastuessa Jayn isänvaistot nousevat pintaan, ja kirjastonhoitajan pahuus leviää pitkin keittiön seiniä.

Gal löytää kirjastonhoitajan kotoa asiakirjoja, jotka saavat hänet epäilemään asioiden oikeaa tolaa. Tehtävän loppuun viemistä vaikeuttaa myös progressiivisesti sadistisemmaksi muuttuva Jay, jonka jälkien siivoaminen ei varsinaisesti houkuttele.

Ben Wheatleyn elokuvassa genretyypit pyörivät kuin öljyvärit Bob Rossin paletissa. Ohjaaja lisää alun piinaavan parisuhdetutkielman sekaan hippusen huumoria, kourallisen kidutusta sekä tolkutonta tappamista ja kauhua. Loppu on sekoitus kaikkia mahdollisia värejä: sysimusta.

-Mikko Raatikainen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat