Mama Africa

1 t 28 min  |  Dokumentti, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 12.8.2011

Mama Africa on Mika Kaurismäen dokumenttielokuva poikkeuksellisen lahjakkaasta ja karismaattisesta eteläafrikkalaisesta muusikosta Miriam Makebasta (1932-2008). Ikonin aseman eläessään saavuttanut laulaja ja ihmisoikeustaistelija kiersi maailmaa vastustaen rasismia ja köyhyyttä ja puolustaen tasa-arvoa sekä rauhaa.

Rasismin vastaisen elämäntyönsä takia Makeba joutui elämään 30 vuotta maanpaossa Etelä-Afrikasta. Makeba kuoli marraskuussa 2008 traagisesti Italiassa pidetyn konsertin jälkeen. Hän sai sydänkohtauksen esitettyään suurimman hittinsä Pata Patan.

Mama Africa on kunnianosoitus upealle ja vaikuttavalle artistille, joka oli koko Afrikan ääni muuhun maailmaan.

Mama Africa on palkittu Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla (Panorama, Audience Award 2011) ja esitetty myös mm. Tribecan elokuvafestivaalilla New Yorkissa, Hot Docs –festivaaleilla Torontossa, Sheffield Doc/Festillä, DOK.fest Münchenissä, Würburgin Afrikka-festivaaleilla sekä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Seattlessa, Edinburgissa, Sydneyssä ja Durbanissa. Suomessa elokuva sai ensiesityksensä Sodankylän elokuvajuhlilla kesäkuussa.

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat