Artisokka: Tehtaan tytöt - Made in Dagenham

1 t 49 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 1.4.2011

1960-luvulla Britannia kuohui, kun uusi ja vanha törmäsivät yhteiskunnassa ja popkulttuurissa. Yhdestä ajan tärkeästä käännekohdasta kertoo draamakomedia Tehtaan tytöt – Made in Dagenham.

On hullu vuosi 1968. Dagenhamin esikaupungissa sijaitsevan Fordin autotehtaan naiset tekevät jotain ennenkuulumatonta: menevät lakkoon ja vaativat samaa palkkaa kuin miestyöntekijät. Vastassa ovat tehtaan omistajat, miehinen ammattiyhdistysliike ja talousongelmia pelkäävät poliitikot.

Mike Leigh'n Happy-Go-Luckyssa (2008) hurmannut Sally Hawkins näyttelee ilmeikkäästi joukon puhenaiseksi nousevaa Ritaa. Tyyliltään elokuva on sisarteos ohjaaja Nigel Colen komedialle Kalenteritytöt (2003). Molempien ytimessä on naisten välinen solidaarisuus. Tehtaan tytöt muistuttaa, ettei tasa-arvossa ole kyse etuuksista vaan oikeudenmukaisuudesta.

Anna Möttölä

Nigel Cole: Made in Dagenham. UK 2010. Nordisk Film.

Tuotanto/Production: Stephen Woolley, Elizabeth Karlsen * Käsikirjoitus/Script: William Ivory * Kuvaus/DOP: John de Borman * Leikkaus/Editor: Michael Parker * Pääosissa/Cast: Sally Hawkins, Andrea Riseborough, Bob Hoskins * Kopion lähde/Print source: Nordisk Film * Kieli/Language: English, no subtitles

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat