Soul Kitchen

1 t 42 min  |  Komedia  |  Ensi-ilta: 27.8.2010

Hyväntuulinen romanttinen komedia Soul Kitchen kertoo Zinosista, nuoresta ravintolanpitäjästä, jonka rakkauselämä ja työpaikka ovat yhtä lailla rempallaan. Ihana tyttöystävä Nadine muuttaa työn perässä Shanghaihin ja Zinos joutuu kärvistelemään kaukosuhteessa pelkkien Skype-puheluiden varassa. Zinosin omistama kuppila Soul Kitchen on jo parhaat päivänsä nähnyt. Nuhruinen paikka kaipaa täysremonttia, ja Zinos on valmis myymään koko roskan ja häipymään Kauko-Itään Nadinensa perässä.

Elämä on kuitenkin täynnä yllätyksiä, ja pian Soul Kitchenin rähjäisten seinien sisällä alkaa tapahtua. Zinos löytää ravintolaan uudeksi kokiksi tulisieluisen Shaynin, joka harrastaa veitsenheittoa ja vaihtaa ruokalistan makkarapannut parempiin pöperöihin. Tihutöihin taipuvainen velipoika Illias pääsee vankilasta ja ilmestyy ravintolaan vaatimaan Zinosilta työpaikkaa. Uusi ura urkeneekin Soul Kitchenin in-house-DJ:nä, joka täyttää tanssilattian asiaankuuluvilla funk-soundeilla. Ja viimeistään kun sana Shaynin jälkiruuissaan käyttämistä salaisista ”mausteista” kiirii, Soul Kitchen on kirjaimellisesti kaupungin kuumin menomesta.

Kun ravintola lähtee uuteen nousuun, Zinosilla on uusia ongelmia: mitä tehdä Shanghaissa majailevan tyttöystävän suhteen, ja miten vastata lipevän liikemiehen Thomas Neumannin esittämiin varsin avokätisiin ostotarjouksiin.

Draamoista Suoraan seinään ja Taivaan reunalla tuttu saksalaisohjaaja Fatih Akin on ohjannut riemastuttavan ja sielukkaan komedian perheestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja luottamuksesta. Venetsian elokuvajuhlilla palkitussa elokuvassa näyttelevät Akinin edellisistä elokuvista tutut nuoret saksalaisnäyttelijät, käsikirjoitustakin työstänyt Adam Bousdoukos (Suoraan seinään) ja Moritz Bleibtreu (Suoraan seinään, Baader Meinhof Komplex) sekä näyttelijälegenda Udo Kier (mm. Andy Warhol’s Frankenstein).

Ohjaus: Fatih Akin

Pääosissa: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke, Pheline Roggan, Lukas Gregorowicz, Dorka Gryllus, Udo Kier

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.