R&A 09: The September Issue

1 t 30 min  |  -  |  Ensi-ilta: 19.9.2009

Yksi vuoden kohutuimmista dokumenteista käsittelee muotialaa ennen näkemättömällä tavalla. R.J. Cutlerin The September Issue on viihdyttävä ja tyylikäs seurantadokumentti Voguelehden syysnumeron synnystä. Pääosassa on tietysti itse Pradaan pukeutuva paholainen, legendaarinen päätoimittaja ja jääkuningatar Anna Wintour.

Syyskuu aloittaa uuden muotivuoden, ja muotilehtien syysnumerot ovat paisuneet satojen sivujen giganttisiksi kirjoiksi. Voguen vuoden 2007 syyskuun numerossa oli 798 sivua, ja numeron suunnittelu aloitettiin yli puoli vuotta ennen deadlinea. Arkisen lehdenteon ohella prosessissa kehittyy myös pienimuotoista muotidraamaa, jota synnyttävät esimerkiksi Sienna Millerin hiukset Roomassa.

Työnsä lomassa Wintour ja muut Voguen johtohahmot kertovat suhteestaan lehteen ja muotiin. Alaa ei esitellä erityisen raadollisena, vaikka The September Issuen kiehtova katsaus kulissien taa paljastaakin, että epävirallisen Wintour-fiktion, Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan, muotilehtialan kuvaus oli paikoin varsin realistista. Dokumentista kuoriutuu vahva modernia mediaa kuvaava teos myös niille, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneet muodista.

TURKKA YLINEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.