R&A 09: Just Walking

2 t 9 min  |  -  |  Ensi-ilta: 18.9.2009

Nyt saa riittää. Gloria (Victoria Abril), Aurora (Ariadna Gil), Ana (Elena Anaya) ja Paloma (Pilar Lopez de Ayala) näyttävät, ettei alamaailma ole vain machokukkoilijoiden leikkikenttä. Vaikka venäläismafiosojen ryöstäminen elokuvan alussa epäonnistuu, keksii gangsteriryökäle Felixin vaimoksi päätyvä ex-prostituoitu Ana pian vielä tuottoisamman suunnitelman.

Espanjan auringossa alkavan ja vielä kuumempiin paikkoihin Meksikoon siirtyvän Just Walkingin kaltoin kohdellut päähenkilöt ryhtyvät oman onnensa sepiksi tappioita pelkäämättä. Paljoa hävittävää ei ole Diego Lunan näyttelemällä palkkamurhaajallakaan. Agustín Díaz Yanes yhdistelee ihailemansa Quentin Tarantinon railakkuutta omaan lavean siveltimen tyyliinsä, ja ottaa kaiken irti autenttisista meksikolaisista miljöistä, joiden roso tuo elokuvaan uskottavuutta. Väkivalta on rajua Yanesin ensimmäisen kansainvälisen menestyksen, Kukaan ei puhu meistä kun olemme kuolleet -elokuvan tapaan: Just Walking ei ole sisäsiisti tai turvallinen.

Tärkeintä on kuitenkin päärooleja esittävän nelikon viehätysvoima. Espanjan suurimmat naistähdet (vain Penelope Cruz puuttuu!) laittavat itsensä todella likoon.

Seesteinen anglonimi ei aukene ilman selitystä: alkuperäinen Solo quiero caminar viittaa Paco de Lucian flamencojazzbiisiin, jonka kiivas rytmi on lähempänä elokuvan vimmaa ja epäkorrektia vibaa.

KALLE KINNUNEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.