R&A 09: Johnny Mad Dog

1 t 33 min  |  -  |  Ensi-ilta: 20.9.2009

Häikäilemättömät ja hampaisiin saakka aseistautuneet lapsisotilaat kylvävät kuolemaa afrikkalaiseen todellisuuteen perustuvassa sisällissotadraamassa.

Johnny Mad Dog on 15 ja veteraanisotilas. Hän komentaa itseään nuoremmista koostuvaa osastoa, johon kuuluvat teurastajalapset sonnustautuvat bisarreihin asuihin: yksi kantaa enkelin siipiä, toinen rosvoaa häämekon univormukseen. ”Johnny Mad Dog”, ”No Good Advice”, ”Captain Dust to Dust” – lasten lempinimet ovat kalmanhajuisia.

Joukkio määrätään etenemään kohti kaupunkia, jossa Johnnyn polku risteytyy nuoren neidon kanssa. Pikkuveljensä ja isänsä kanssa elävä Laokole unelmoi paremmasta elämästä, mutta paikalle saapuvat tappajat tuhoavat kodin ja päiväunet. Liberiassa kuvattu hyytävä ja visuaalinen sotadraama esittää nykyaikaisen sodankäynnin kaikessa kauheudessaan. Lapsisotilaiden verileikit näyttäytyvät jännittävänä, lähes surrealistisena

toimintana.

Afrikassa turvaudutaan ikiaikaiseen keinoon kasvattaa täydellisiä sotilaita: lapsi – tyttö tai poika – viedään kotoaan ja opetetaan tappamaan niin nuorena, ettei hänelle ole vielä ehtinyt kehittyä käsitystä oikeasta ja väärästä, tai edes omasta kuolevaisuudestaan. Jean-Stéphane Sauvairen ohjaus ja käsikirjoitus perustuu Emmanuel Dongalan romaaniin.

JOUNI HOKKANEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.