R&A 09: In the Loop

1 t 46 min  |  -  |  Ensi-ilta: 19.9.2009

Yhdysvallat tarvitsee sodan. Iso-Britannian pääministeri on mukana. Sopiva kohdemaakin on jo katsottu Lähi-idästä. Perustelut ovat enää muodollisuus. Pääasia on saada kansan mielialat kääntymään oikeaan suuntaan. Valitettavasti brittien uusi ja suulas kehitysministeri Simon Foster (Tom Hollander) on sen luokan tohelo, ettei häneen voi luottaa suuntaan eikä toiseen – ja nyt sotaa taannoin vain vahingossa kannattanut mies suuntaa kohti Washington D.C.:tä ilman esiliinaa. Lähetetäänpä siis paikalle Lontoon politiikan julmin taustapiru, propagandamestari Malcolm Tucker (Peter Capaldi). Pienellä säätämisellä jopa sodan järjettömäksi arvioinut amerikkalaiskenraali (James Gandolfini) kääntää kelkkansa.

Armoton In the Loop on brittisatiirikko Armando Iannuccin ensimmäinen elokuva. Sen juuret ovat televisiosarjassa The Thick of It (Ylellä Politiikan nappula), jossa räävitön ja säälimätön Tucker jo hoiteli maan asioita kuntoon, sekä Tony Blairin Irak-politiikassa. Ja Iannucci tykittää täysillä: hurjimmillaan satiiri menee Tohtori Outolempi -osastolle, kauas siitä mihin Hollywoodissa on pitkään jääty.

Hillitön, psykopaattimainen rooli teki lähinnä brittitelevisiossa nähdystä Capaldista hetkessä halutun nimen Hollywoodissa. Steve Cooganilla on cameomainen, mutta lopulta yllättävän tärkeä rooli englantilaisjunttina, jonka touhukkuus pikkukylässä voi vaikuttaa monien uran ja toisten sotien edistykseen. Iannuccilla ja Cooganilla on pitkä yhteinen tausta: he tekivät Alan Partridgea yhdessä ja Iannucci käsikirjoitti myös ajankohtaissatiiria The Day Today.

KALLE KINNUNEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.