R&A 09: Heaven's Heart

1 t 35 min  |  -  |  Ensi-ilta: 20.9.2009

Illallisvalmistelut alkavat hyvissä merkeissä. Kaksi parikymmentä aviovuotta yhdessä pärjännyttä paria kohtaa, kuten niin monta kertaa aiemminkin. Mutta tänä iltana keskustelu viettää vaikeaan suuntaan. Miksi olla yhdessä? Kumpi on lopulta tärkeämpää, turvallisuus vai intohimo? Mitä saa sanoa, ja missä vaiheessa on parempi soittaa lakimiehelle?

Kysymykset rakkaudesta, uskottomuudesta ja parisuhteen muuttumisesta kulissiksi johtavat puolisot henkiseen sotatilaan Simon Stahon draamassa, jonka tunnelma kiristyy ja venyy lopulta absurdin koomiseksi. Staho tuo näennäisesti fiksujen ja täysipäisten henkilöiden sisälleen kätkemät pulmat ja totuudet keskiluokan arjen painajaismaiseksi uhaksi kuin Neil LaBute elokuvissaan In the Company of Men ja Your Friends and Neighbours. LaButesta muistuttaa myös kahden huoneen ja neljän näyttelijän draaman teatraalinen tyyli, jota Staho kuitenkin sekoittaa tiukoilla lähikuvilla.

Staho on valinnut rooleihin Ruotsin huippunimiä. Lena Endre (Miehet jotka vihaavat naisia) ja Maria Lundqvist (Äideistä parhain) tunnetaan ennen kaikkea teatterista. Johan Falk -toimintaelokuvien Jakob Eklund ja Mikael Persbrandt puolestaan ovat poliisien ja muiden kovien miesten huippusuosittuja esittäjiä. Jako pehmeään feminiiniin ja kovaan maskuliiniin ei solmujen selvitessä ole välttämättä itsestään selvä, vaikka kukin yrittää pitää kuorestaan kiinni.

KALLE KINNUNEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.