R&A 09: Fish Tank

2 t 0 min  |  -  |  Ensi-ilta: 19.9.2009

Teini-ikäinen Mia (Katie Jarvis esikoisroolissaan) viihtyy omissa oloissaan. Sosiaalihuolto ei saa pakotettua Miaa kouluun, ja äiti on jo luovuttanut hänen suhteensa. Miaa ei kiinnosta. Hän paneutuu lempiharrastukseensa: roikkumaan päivisin hylätyissä kerrostaloissa harjoitellen omia break tanssikoreografioitaan iPodinsa tahdissa.

Yksinhuoltajaäiti Joanne (Kierston Wareing) keskittyy lähinnä bailaamiseen ja Mia ja pikkusisko saavat pärjätä omin nokkinensa. Kaikki muuttuu, kun äiti tuo kotiin uuden poikaystävän Conorin (Michael Fassbender, Kunniattomat paskiaiset, Eden Lake).

Päällepäin Conor vaikuttaa melkoiselta unelmien isäpuoliehdokkaalta, jolta tytöt, erityisesti Mia, saavat kaivattua huomiota. Jokin Mian ja Conorin välillä synnyttää sähköä, jonka aikuisuuden kynnyksellä haparoiva Mia kyllä tunnistaa. Tilanne kärjistyy vähitellen kohti jotain yhtä aikaa odottamatonta ja väistämätöntä.

Britti-ohjaaja Andrea Arnold kuuluu Cannesin elokuvajuhlien löytöihin: jo hänen lyhytelokuvansa kiinnittivät festivaalin huomion ja ensimmäinen pitkä elokuva Red Road napattiin heti kilpailusarjaan. Se palkittiin tuomariston palkinnolla. Myös Fish Tank kilpaili keväällä Cannesissa ja jakoi tuomariston palkinnon Park Chan-wookin Thirstin kanssa.

LIISA LEHMUSTO

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.