R&A 09: Crows: Episodi 0

2 t 9 min  |  -  |  Ensi-ilta: 19.9.2009

Hernekeppimäinen Genji Takaya (Shun Oguri, Sukiyaki Western Django) on kovanyrkkinen pikkukelmi, jonka on todistettava yakuza-faijalleen, että hänestä löytyy riittävästi kovuutta ja kykyä astua isänsä saappaisiin ja jatkaa gangsteribisnesten pyörittämistä. Takayan on määrä aloittaa opinnot Korppien kouluksi kutsutulla Suzuran yläasteella, joka on Japanin kovin ja pahamaineisin poikakoulu. Uusi tulokas saa vastaansa Tamao Serizawan (Sansei Shiomi) johtaman Serizawa Armyn, joka on koulun kovin jengi.

Ultraväkivaltaisten koulutappeluiden lomassa nuorukainen virittelee romanttista suhdetta amerikkalais-japanilaisen huippumallin Meisa Kurokin esittämään laulajaneitoon. Kun Tamaon kätyrit kidnappaavat kaunottaren, lopullista yhteenottoa ei voida enää välttää.

Kulttikuningas Takashi Miike on muokannut Hiroshi Takahashin Japanissa 32 miljoonaa kappaletta myyneen hittimangan uuteen uskoon. Ensimmäisen yakuza-filminsä jo 1995 ohjannut Miike osoittaa kiintymystään varjoisten kujien kunnia- ja moraalikoodeja kohtaan.

Crows: Episode 0 todistaa Miiken säilyttäneen ilmaisuvoimansa ja vinon huumorintajunsa hurjasta työtahdistaan huolimatta. Ohjaaja marssittaa valkokankaalle kauniita, mutta kovanyrkkisiä ja kivunkestossaan äärimmäisen masokistia nuoria sankareita, joiden villit kampaukset ja kukkoilevat taisteluriitit ovat mangaestetiikkaa viihdyttävimmillään.

JOUNI HOKKANEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.