R&A 09: All About Actresses

1 t 44 min  |  -  |  Ensi-ilta: 20.9.2009

Kolmatta elokuvaansa varten näyttelijä-ohjaaja Maïwenn tapasi joukon naisnäyttelijöitä ja kertoi heille epämääräisestä suunnitelmastaan ja pikkutytön haaveestaan tehdä elokuva, jossa hän saa seurata näyttelijöitä ja kuvata kaikkea mahdollista. Tapaamisen jälkeen hän kirjoitti käsikirjoitukset naisille, joista suurin osa hyväksyi roolin sitä edes lukematta. Mittavasta kaartista vain Mathilda May, Isabelle Adjani ja Monica Bellucci kieltäytyivät. Sopimukseen kuului, että jokainen näyttelijätär saisi oman, hänen alitajuntaansa kuvaavan laulun.

All About Actresses, tai ”Näyttelijättärien tanssiaiset”, sekoittaa hauskasti ja erittäin harhauttavasti kuviteltua ja todellista, teatteria ja musikaalia. Maïwenn tuo onnistuneesti esiin näyttelijän rakkaudentarpeen ja näyttelijän työn haurauden ja arkaluontoisuuden. Loppujen lopuksi ei olekaan oleellista tietää mikä osa tarinasta on totta ja mikä tarua, tärkeäksi nousee se tapa, jolla Maïwenn elokuvansa rakentaa.

Mielenkiintoisen lisän elokuva saa musiikista, jonka on säveltänyt vanha konkari Gabriel Yared (mm. Betty Blue) ja elokuvassa Mäiwennin aviomiestä näyttelevä JoeyStarr, joka ei ole enempää eikä vähempää kuin Ranskan kuuluisimman rap-yhtyeen NTM:n perustajajäsen.

KRISTINA HAATAJA

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.