R&A 09: About Elly

1 t 59 min  |  -  |  Ensi-ilta: 21.9.2009

Joukko hilpeitä iranilaisnuoria pakkautuu autoon ja suuntaa viettämään pitkää viikonloppua Kaspianmeren rannalle. Sepideh (Golshifteh Farahani) on omista syistään houkutellut vanhojen yliopistokavereiden seuraan myös puolitutun Ellyn (Taraneh Alidoosti).

Ilo on ylimmillään, kun yhtäkkiä Elly katoaa. Onko hän hukkunut? Vai loukkaantunut ja lähtenyt tiehensä seurueen yritettyä saattaa häntä yhteen hiljattain eronneen Ahmedin kanssa? Kuka Elly oli ja mitä hänestä tiedetään? Kuten Michelangelo Antonionin klassikossa Seikkailu (1960), myös tässä Asghar Farhadin neljännessä ohjaustyössä keskeisen henkilön katoaminen sysää tapahtumat liikkeelle. Nyt tarkastelun kohteeksi joutuvat iranilaisen keskiluokan sosiaaliset kiemurat, puolitotuuksin voidellut verkostot ja jähmeät sukupuoliroolit. Salaisuuksien ja väärinkäsitysten vyyhdin keriytyessä auki tunnelma merenrantatalossa kiristyy, ja elokuva muuttuu tiiviiksi psykologiseksi tutkielmaksi.

About Elly on niittänyt mainetta festivaaleilla niin kotimaassaan kuin ympäri maailman, ja Farhadi palkittiin Berliinissä keväällä 2009 parhaan ohjauksen hopeisella karhulla.

HANNAMARI HOIKKALA

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.