Kansakunnan olohuone

1 t 17 min  |  Ensi-ilta: 11.9.2009

Uusi kotimainen elokuva Kansakunnan olohuone vie katsojan suomalaisen kaikkein pyhimpään.

Kuuden kodin seinien sisäpuolella eletään nyky-Suomea. Terosta on tulossa isä. Jalle on yksinäinen. Teuvo uppoutuu muistoihinsa. Erkki ja Ritva muuttavat uuteen kotiin. Arvi valmistautuu päiväänsä. Mauno odottaa Jaanaa kotiin mielisairaalasta. Kaikki heistä etsivät jotain: läheisyyttä, ymmärrystä tai hyväksyntää.

DocPoint-festivaalin yleisösuosikin Kansakunnan olohuoneen henkilögallerian kautta käsitellään koko ihmiselämä: syntymä, kuolema, ylä- ja alamäet. Esikuviensa Roy Anderssonin ja Ulrich Seidlin tapaan ohjaaja Jukka Kärkkäinen avaa kameralle ihmiskohtaloita laidasta laitaan. Kansainvälistä huomiota ja festivaalimenestystä saaneessa elokuvassa näkyy uuden kotimaisen tekijäsukupolven tyyli, jossa vaikeisiinkin aiheisiin tartutaan pelottomasti ja huumoria unohtamatta.

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen
Pääosissa: Tero, Jalle, Teuvo, Erkki, Ritva, Arvi, Mauno, Jaana

"Unohtakaa Nokia ja innovaatiotalous! Tuomaristo vaatii täten, että tätä elokuvaa käytetään jatkossa Suomi-brändin pääasiallisena markkinointi-välineenä."
Tampereen elokuvajuhlien 2009 Kotimaisen kilpailun jury (Anni-Kristiina Juuso, Teemu Mäki, Shane Smith)

"Jukka Kärkkäisen Kansakunnan olohuoneessa näkyy tekijän tinkimätön ja peräänantamaton suhtautuminen työhönsä."
DocPointin Kotimaisen esityssarjan valintaraati 2009 (Sonja Lindén, Aku Louhimies, Tuomas Enbuske, Aleksi Neuvonen ja Erkko Lyytinen)

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat