Watchmen

2 t 45 min  |  Toiminta, Seikkailu, Sci-fi  |  Ensi-ilta: 6.3.2009

Arvoituksia täynnä oleva monisyinen ja -tasoinen seikkailu tapahtuu vaihtoehtoisessa vuoden 1985 Amerikassa jossa asuihin pukeutuneet supersankarit ovat osa arkista yhteiskuntaa, ja "Tuomiopäivän kello" - joka mittaa Amerikan ja Neuvostoliiton välien kireyttä - on pysyvästi asetettu näyttämään viittä vaille keskiyötä. Kun yksi hänen entisistä kollegoistaan murhataan, sankariteot taakseen jättänyt mutta silti määrätietoinen naamioitu vartija Rorschach päättää paljastaa nykyisten ja entisten supersankareiden tappamiseen ja häpäisyyn tähtäävän juonen. Hänen ottaessaan uudelleen yhteyttä aiempiin rikoksia vastaan taistelevan legioonansa jäseniin - ryhmä rähjäisiä eläkkeellä olevia supersankareita, joista vain yhdellä on oikeita yliluonnollisia voimia - Rorschach näkee vilaukselta laajalle levinneen ja järkyttävän salaliiton, jolla on yhtymäkohtia heidän yhteiseen menneisyyteensä ja katastrofaaliset seuraukset tulevaisuudelle. Heidän tehtävänsä on vahtia ihmiskuntaa... mutta kuka vartioi Vartijoita?

Watchmenin julkaisi alunperin DC Comics 12-osaisena sarjakuvana vuosina 1986 ja 1987 ja myöhemmin osat julkaistiin albumina. Watchmen on ainoa piirretty romaani joka on voittanut arvostetun Hugo-palkinnon ja joka on mukana Time-lehden listalla "100 parasta englanninkielistä romaania vuodesta 1923 nykypäivään".

Ohjaus: Zack Snyder

Pääosissa: Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino, Malin Akerman, Billy Crudup, Patric Wilson, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Stephen McHattie

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.