Frost/Nixon

2 t 4 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 23.1.2009

Oscar-palkittu ohjaaja Ron Howard tuo valkokankaalle käsikirjoittaja Peter Morganin sähköisen taistelun joka käydään epäsuositun, perintöä vaalivan presidentti Richard Nixonin ja jetset-elämää viettävän, nimeä hankkivan tv-persoona David Frostin välillä. Kummankin miehen muuttanutta historiallista kamppailua ei ole kerrottu aiemmin valkokankaalla. Morganin teatteriversion roolit toistavat nyt myös elokuvassa Nixonia esittävä, Tony-palkittu Frank Langella ja Michael Sheen joka muuttui Frostiksi teatterilavalla sekä Lontoossa että New Yorkissa.

Tultuaan pakotetuksi eroamaan, Nixon pysyi hiljaa kolmen vuoden ajan. Mutta kesällä 1977 teräksenkova, ovela entinen ylikomentaja suostui haastatteluun yksinoikeudella kohdatakseen kysymykset ajastaan Valkoisessa talossa ja Watergate-skandaalista joka päätti hänen uransa presidenttinä. Nixon yllätti kaikki valitsemalla Frostin televisioripittäjäkseen aikoen helposti panna brittiläisen show-miehen ojennukseen ja turvata paikkansa amerikkalaisten mielissä ja sydämissä.

Samaan aikaan Frostin työtoverit hautoivat epäilyjään pomonsa kyvystä selviytyä omin avuin. Kuitenkin kamerat tallensivat kahden älykkään miehen kovan taistelun. Väistelisikö Nixon kysymykset roolistaan yhtenä kansakunnan suurimpana häpeäpilkkuna? Vai tyrmistyttäisikö Frost kriitikot ja vaatisi rohkeasti vastuuta?

Frost/Nixon ei esitä pelkkää suorana lähetettyä haastattelua, vaan myös ympäri maailman kulissien takana viikkojen aikana tapahtuneet liikkeet miesten ja heidän leiriensä välillä, kun neuvotteluja pidettiin, sopimuksia tehtiin ja salaisuuksia paljastettiin... kaikki johtaen hetkeen jolloin he istuisivat alas kasvotusten yleisön toimiessa oikeutena.

Ohjaus: Ron Howard

Pääosissa: Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Kevin Bacon, Matthew Macfadyen, Oliver Platt, Rebecca Hall

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.